Grans i Jocs de Taula

Grans i Jocs de Taula

 

El mite que els jocs són només cosa de nens i joves està molt estès. No obstant això, no existeix límit de edat per jugar al mus o demostrar la saviesa adquirida al llarg dels anys aixafant a la família en una partida de Trivial. ‘Els jocs de taula ajuden als nostres Grans a conservar una bona salut física i mental!
Un dels primers obstacles que hem de superar quan es parla de Grans i jocs de taula és la creença que el dòmino o les cartes no són instruments vàlids perquè les persones de la tercera edat exerciten la memòria i les seves capacitats cognitives.

Els jocs de taula milloren la qualitat de vida durant la tercera edat

A veure, no cal que torturem als nostres pares o als nostres avis amb les múltiples versions del Brain Training. La tecnologia està molt bé però potser és molt demanar que una persona de setanta anys s’entretingui una hora amb una maquineta que probablement ni entén bé com funciona.

Els jocs de taula són una cosa completament diferent perquè les persones d’edats avançades ja estan familiaritzats amb ells. A més, en ser socials per naturalesa ofereixen als Grans l’oportunitat de reunir-se amb altres persones de la seva “Quinta”, xerrar de les seves coses i sortir de la rutina.

Fer treballar a les neurones no ho és tot quan es tracta del benestar de la gent gran. Algunes persones grans es troben molt soles i això pot comportar una depressió. Els jocs de taula poden aportar el seu granet de sorra per acabar amb aquest problema sense acudir a complicats tractaments.

Els jocs proporcionen a les persones de la tercera edat una gran excusa per sortir de casa, apuntar-se a alguna associació o simplement trucar a algun veí per jugar al parxís una estoneta. De vegades, la companyia és la millor de les medicines.

En definitiva, els jocs de taula ajuden als nostres Grans a tenir una ment sana en un cos sa sense necessitat de grans esforços i sacrificis. A qui no li ve de gust una partida d’escacs de tant en tant?

Pràcticament qualsevol joc de taula exigeix una mica de concentració i certa estratègia. Hanabi, per exemple, és perfecte per posar a prova la memòria de qualsevol però també es poden exercitar la vista i els reflexos amb Pick a gos o Pick a porc.

I per descomptat, també hi ha els jocs de tall més tradicional com l’Scrabble o el Last Word que fan que els cervells treguin fum mentre els jugadors es barallen amb el seu vocabulari. Definir conceptes o entrellaçar unes paraules amb unes altres no és tan fàcil com sembla!

El millor dels jocs de taula és que es poden entrenar tot tipus d’habilitats diferents amb ells. Els puzles, per exemple, són una de les opcions més populars en les activitats organitzades per a la tercera edat. La destresa, la coordinació i l’atenció al detall són només alguns dels aspectes que potencien aquest tipus de jocs.

Tanmateix, no hi ha per què quedar-se amb el típic trencaclosques de gatets. Ubongo és un joc fantàstic per donar-li una mica més d’emoció a aquest passatemps. Res com tenir un límit de temps per a estimular l’enginy!

Els jocs de taula són un instrument més per millorar la qualitat de vida de les persones de la tercera edat. No només estimulen la ment de la gent gran sinó que a més evita que es quedin tot el dia davant de la televisió. Res com un joc per entretenir-se, passar-ho bé i mantenir el cap ben moblat !

Contracte de renda vitalícia

Contracte de renda vitalícia. El contracte de renda vitalícia és un tipus de contracte que té unes característiques especials que el diferencien de la resta. En aquest tipus de contractes, una persona anomenada deutor està obligada a pagar de forma periòdica a una altra (coneguda com el creditor) una pensió durant el temps que aquesta persona estigui viva.

El meu hereu, qui em cuidi

El meu hereu, qui em cuidi. A poc a poc, anem sent conscients que no tot resulta tan fàcil com feia no tant de temps. Per això, és necessari, assegurar-se un benestar en aquesta època, cadascú juga les cartes que, durant el seu camí, ha anat separant. N’hi ha que confien en la pensió que els quedi, després de la jubilació, amb ella costejaran les seves necessitats. Els ingressos que els sistemes estatals de previsió socials els ofereixin es destinaran a aportar qualitat de vida en aquest moment.

La solitud en la tercera edat

La solitud en la tercera edat, la soledat és un dels grans enemics del benestar dels nostres majors. Per això, aquí trobaràs vies d’escapament i entorns de suport per a combatre-la i recuperar les ganes de gaudir la vida en companyia. No permetis que la solitud deteriori la teva qualitat de vida.

La vellesa pot esperar

La vellesa pot esperar. A tots ens arriba: en un o altre moment, tots som conscients que estem envellint, que inexorablement entrem en una nova etapa de la nostra existència que, donat el prestigi de la joventut en la nostra cultura, es presenta amb tints poc favorables. Una etapa de decadència per a la qual no se’ns ha educat, que al capdavall es mostra com una malaltia.

Testaments i herències

Testaments i herències. Quan ens plantejem fer testament dubtem si és necessari acudir a un notari o podem fer-ho sense el seu assessorament. Les dues coses són possibles però, abans de prendre una decisió, el millor és que coneguis les opcions que tens i els avantatges i inconvenients d’una i altra.

Grans i Jocs de Taula

Els jocs de taula són un instrument més per millorar la qualitat de vida de les persones de la tercera edat. No només estimulen la ment dels nostres Grans sinó que a més evita que es quedin tot el dia davant de la tele.